Kacka

Kackas djur: blandrashund, shetlandsponny, akvarium

Hundar

Vi fick en kull valpar 2005. Pappan var Rasmus och mamman Bonnie och det blev 11 valpar!! 
Vi har haft två valpträffar 2006: januari (Begitta, Bessie, Bonzo, Bonus, Bojje, Bobby och pappa Rasmus) och i juli (Begitta, Betty, Bonzo, Bella, Bobby och pappa Rasmus).
  
Rasmus min favorithund!!!!!!
Rasmus fick somna in januari 2018
Bättre hund får man leta efter!!!! Han fick bo kvar på landet när vi flyttade. Har passat honom en del efter det men han mår inte bra av lägenhetslivet. <3
RASMUS VAR EN BLANDRAS MED pappan som var LABRADOR och mamman bordercollie/beardedcollie. 

EXTERIÖR: Rasmus var svart med några vita tår och ca 55 cm hög. Rasmus såg ut som en jaktlabrador i kroppen men inte lika brett huvud och nos, bordercollieögon, halvhängande öron. Stark, kraftig och torr hals. Kraftig benbyggnad. Utmärkt luktsinne.

TEMPREMENT: Rasmus ville vara ute många timmar om dygnet. Rasmus var en outtröttlig hund som fodrade mycket motion. Rasmus kunde nog anpassar sig till stadsliv, men ville få mycket utlopp för sin energi. Rasmus var liksom bordercollien energisk, vaken, entusiastisk, ivrig arbetshund, dock helt utan spår av aggressivitet. Rasmus var hängiven till ALLA och lättränad, tack vare sin uppmärksamhet. Rasmus var positiv, tillgiven, alltid redo att leka, busa och vara till lags. Rasmus var ingen bra vakthund, viftade på svansen åt allt! Rasmus älskade vatten: att simma i, att rulla sig i snö, att duscha under trädgårdsslangen osv. Rasmus kunde vara med överallt: High Chaparall, Hemvärnsövningar, på kontoret osv. Rasmus tyckte om alla varelser: barn, vuxna, katter, andra hundar osv. Det är tack vare hans temprament som vi skaffade valpar då flera kommit fram till mig när jag varit ute och gått/tränat honom och sagt att de vill ha en likadan hund... Han var helt underbar på alla sätt!

BAKRUND: Rasmus köpte vi när han var ca 8 månader. En barnfamilj som bara hade kattvana bestämde sig för att skaffa hund och som i så många barnfamiljer så lovar alla att hjälpa till men det blev inte så. Modern tröttade på att ta hela ansvaret och beslutade sig att sälja Rasmus. Vi hade varit utan hund något år efter att vår 12-åriga Tervueren fått avlivats. Vi var runt och tittade på över 10 hundar innan vi träffade Rasmus. Han var ALLT det vi ville ha! Underbar med barn, snäll mot katter, kunde grundlydnad (sitt, ligg, fot, stanna), kunde allmän hyffs och var väldigt glad och positiv. Den PERFEKTA familjehunden!!
 
   
Bonnie var Rasmus partner till sina två valpkullar. Såldes till Sävsjö i Småland (där andra kullen föddes). DÖD.

EXTERIÖR: Bonnie var svart, men ljusare underhår med en vit strimma på bröstet och ca 65 cm hög. Bonnie såg ut som en svart Malinois i typen dvs påminde om en lätt, högställd schäfer och är relativt korthårig med stolt buret huvudet.

TEMPRAMENT: Bonnie var glad, livlig och alert hund, älskade att leka med bollar. Hon tyckte även om att bada. Bonnie var en sällskaplig hund som inte tyckte om att lämna sin husses/mattes sida. Hon hade betydligt mer vakt i sig än Rasmus då hon skällde när någon kom (både inne och ute), men det brukade släppa efter bara några sekunder.

   
Bobby köpte vi tillbaka. Han trivdes inte hos sina valpköpare. Men efter ha bott ett tag hos oss blev han bättre. Levde till november 2018 ett aktivt liv på ett säteri i Fjugerstatrakten. DÖD.
      
Bonzo var den största och kraftigaste hanvalpen av dem alla! En mycket cool herre som inte blev upprörd av något. Gillade att äta och sova. Har bott i Ale kommun, men har flyttat med husse till Lilla Edet. Han är nog den valpen Kent haft mest kontakt med då det var en kollega till honom som köpte honom.
   
Boggie flyttade till Boråstrakten. Har haft lite kontakt sedan han såldes men han har inte varit med på valpträffarna.
 
Bosse flyttade till Härryda kommun men flyttade till köparens bror. Jag har inte haft någon kontakt med honom sedan han såldes men Kent hade lite kontakt då han kände första ägarna via hemvärnet. Tror han hette Robert Bengtsson.
      
Bonus flyttade till Kungälvs kommun. Föddes sist (11e valpen) och var den svartaste av valparna och minst. Han var liten hela tiden så länge vi hade honom men växte ikapp de andra med råge då han blivit HÖGST av alla valparna vid valpträffen.
   
Bojje/Zanto såldes till Mölndal men har flyttat mer norr ut (Falun?). Han var med på första valpträffen.
     Bild
Betty flyttade till Västra Frölunda men vi passade henne en del efter hon var såld. Den av valparna som rent exteriört var mest lik far sin... Efter några år ringde ägaren för att försöka hitta ett omplaceringshem till henne. Vad som hänt sedan vet jag inte.
   
Begitta eller Zadie som nya ägaren kallade henne var den tiken som var störst av tikvalparna och var den i hela kullen som var tuffast och först med att öppna ögonen, morra, skälla, gå osv och riktigt styv i korken! Hon har länge bott i Göteborg men har även bott i Paris. Ägaren har varit med att arrangera andra valpträffen!
   
Bella flyttade till Lödöse. En del mailade och telefonsamtal har det blivit. Efter en tids sjukdom fick hon somna in november 2015.

 

   
Bessie flyttade till en familj i Askim (Göteborg). Har haft kontakt efteråt och varit med på valpträff. Hon bor alldeles intill vattnet och badar och leker en massa. Lekfull och stabil.
Bea var den som flyttade längst. Ända från Blekinge kom hennes köpare. Jag har inte haft kontakt med ägaren men Kent sa att de hört av sig 2010.
        
Billy var en av valparna i Rasmus och Bonnies andra kull (2006). 8 tikar och 3 hanar blev det denna gång. Tyvärr har jag ingen som helst kontakt med Billy eller någon av de andra valparna. Billy såldes till en fd kollega till Bonzos ägare som jag tror hette Hans Reivall.

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)